10. toukokuuta 2013

Vaalea Makuuhuoneemme

Tervetuloa makuuhuoneeseemme. Tämä huone oli edellisellä asukkaalla olohuoneena, jonka vuoksi huoneessa on 2 ikkunaa, mikä on tosi hyvä valon kannalta. Niinkuin näkyy huone on todella valoisa. Vaihdoin makuuhuoneeseemme kevääksi vähän vaaleampisävyisemmat tekstiilit, esim. pallotyynyt ompelin tarjouskankaasta ja tähtityynyt ostin paikallisesta halpakaupasta. Yleensä ostan edullista niin voin uudelleensisustaa usein. Tyynyjä minulla löytyykin komerokaupalla, vaikka olen jakanut niitä myös muihin koteihini ja mökille.


Olen aina halunnut makuuhuoneeseen lukunurkkauksen ja nyt se oli mahdollista toteuttaa, kun huonekoko on niin suuri. Luen paljon kaikenlaista hömppää ja sisustuslehtiä ja -kirjoja tässä ruskeasssa nojatuolissa, joka oli meillä ennen olohuoneessa. Lisäksi minulla täytyy olla koko ajan jokin virkkausprojekti. Mattoja on syntynyt lukematon määrä, tämän maton kuvan olen nähnyt jossain lehdessä ja tehnyt sen kuvan perusteella. Tyttäreni Ameriikassa on perinyt saman taidon ja hän tekee mattoja ym. tilausesta ja toimittaa niitä ympäri maailman. Käykääpä kurkkaamassa hänen kauppaansa ja blogia.


Nämä kristallipullot olen ostanut Floridasta muutaman kerrallaan. Alahyllyllä asustelevat korurasiat olen saanut vanhimmalta tyttäreltäni hänen asuessaan Prahasta.


Nämä värikkäät lasipullot olen ostanut Ikeasta.Tämä näkymä on keittiöön päin. Nämä virkatut matot olen tehnyt tyttäreni ohjeella ja tein ne paksulla puuvillalangalla, jota toin mukanani Yhdysvalloista. Lisäsin makuuhuoneeseemme vanhan peilin, jonka laitoin nojaamaan seinää vasten. Peilin eteen asetin korintäydeltä kotitöppösiä itseni ja vieraitten käyttöön.


Laatikostojen päälle olen asetellut erilaisia esineita eri puolilta maailmaa. Piianpeilin olen ostanut jostain, en muista mistä enkä milloin. Partasudin ja harjan ostin kirpparilta Amerikasta. Rannerenkaat olen saanut Nigeriasta. Vintage-laukun löysin antiikkikaupasta Knoxvillestä.
Kynttilälyhtyjä koristin laittamalla lasipurkin päälle paperinarusta valmistettun pussin. Valo siivilöityy kauniisti paperinaruverkon läpi. Ostin nämä jälleen kerran paikallisesta halpakaupasta, josta saa samoja tuotteita kuin kalliista sisustusliikkeestä. Eipä meillä täällä juuri sisustusliikkeitä olekaan.


Pyörittelin huovasta palleroisia ja tein niistä kaulakorun ja rannekorun. Laitoin jokaisen huopapallon väliin pienen puuhelmen, näin tekemallä huopapallot erottuvat paremmin toisistaan ja korusta tulee taipuisampi. Näitä on mukava tehdä myös lasten kanssa.


Tämän kranssin olen valmistanut paperinarusta, paksummasta ja ohuemmasta. Olihan siinä vääntämistä, melkein sormet verillä, mutta periksi ei anneta. Kiinnitin valosarjan kranssin takaosaan, jolloin valo valaisee myös seinää ja kuultaa narujen läpi. No niin ja taas innostuttiin tekemään koko suvulle ja myyntiin myös. Pääsiäiseksi voi tehdä vaikka keltaisen tai vihreän ja asettaa sen pöydälle ja laittaa pääsiäsmunia keskelle. Talvella voi laittaa kynttilälyhdyn keskelle.Joulupalloja olen kutonut norjalaismiesten ohjeella. Kudoin ensin pallon ja täytin sen vanulla. Sitten tein neulalla ja langalla silmukoita eli jäljensin silmukat. En osaa tehdä kirjoneuletta. Näitäkin olen väsännyt muutamia kymmeniä, Amerikkaa myöten. Pääsiäiseksi aioin tehdä samalla tavalla munia, mutta ne jäi kyllä tekemättä, ehkä sitten ensi vuonna. Töttöröt olen ommellut Tildan ohjeella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti