15. toukokuuta 2013

Uusin villitys: Virkatut mekot

Haluan näyttää muutamia käsitöitä, joita olen viime aikoina tehtaillut. Idean sain tädiltäni, joka on ehkä vieläkin innokkaampi käsityöihminen kuin minä. Hän oli löytänyt ihanan blogin nimeltään Omakoppa, josta saimme idean näihin mekkoihin. Lankana käytin Novitan Puro-lankaa, joka on tosi ihana lanka ja myös kauniin väristä. Olen tehnyt tämän värisestä myös kaulaliinoja. Rakas serkkuni innostui myös näistä malleista ja on virkannut jo muutaman. Malli on tosi helppo ja nopea, minulla meni 2 päivää /mekko.Aloitin mekon etu-ja takakappaleet tekemällä tämän kuvion, joka on otettu edellä mainitusta blogista. Sitten tein olkapäitä varten muutaman kierroksen sekä levensin etu-ja takakappaleita kainaloiden alta muutamalla kierroksella. Sitten virkkasin olkasaumat yhteen sekä sivusaumat myös.Seuraavaksi aloitin virkkaamaan helmaa jo kootun puseron alareunaan, 3 pylvästä 2 ketjusilmukkaa 3 pylvästä. Tällä tavalla voit tehdä koko helman tai jos haluat leventää niinkuin minä, voit lisätä pylväsryhmien väliin ensin 1 kjs ja sitten 2 kjs muutaman kierroksen jälkeen.


Helmaan virkkasin kiinteitä silmukoita ja yhden nirkon.


Kaula-aukon ja hihan aukot reunustin kiinteillä silmukoilla.Mustan mekon tein Novitan Bambu- langasta ja kirjava osa on tehty Novitan Puro Batik-langasta.


Tällä ohjeella voi tehdä monenlaisia mekkoja tai lyhyitä hihattomia puseroita. Voi tehdä kirjavia tai yksivärisiä. Minulla kun on taipumusta aina innostua uusista malleista, niin myös tästä. Voin näyttää muita mekkoja ja puseroita toisella kertaa. Jos olet kiinnostunut tekemään tällaisia mekkoja etkä saa selvää ohjeesta, kirjoita kommenttia, niin voin neuvoa. Ei muuta kuin kokeilemaan.

Seuraavaan kertaan.
Ulla

3 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Tekee mieli kokeilla tuollaista.

  VastaaPoista
 2. Moikka, eksyin blogiisi tuon Puro-langan perusteella, olen itsekin siitä tehnyt jotain ja rakastan noita värejä! Ihania mekkoja olet tehnyt ja kauniisti olet laittanut kotiasi. Taidanpa jäädä seurailemaan blogiasi myös jatkossa :)
  -Sanna-
  http://tuunaustauko.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Elämää Akkalassa -blogistä löysin tieni tänne hienoon blogiisi. Liityin lukijaksi, siispä jään seurailemaan :). Tervetuloa vastavierailulle: http://tarja-snowland.blogspot.fi/

  VastaaPoista